Zomerdroom Zorghotels

Een Zomerdroom Zorghotel is een kleinschalig drie sterren-hotel met professionele, gastgerichte zorg. De gasten zijn mensen die moeten revalideren of die tijdens hun vakantie een aangepaste omgeving met zorg nodig hebben.


Het Zomerdroom Zorghotel biedt een gastvrije omgeving die geen associaties oproept met ziekte of zorg. Toch is er dag en nacht een zorgteam van verpleegkundigen aanwezig en heeft het hotel eigen fysiotherapeuten in dienst. Het hotel biedt hoogwaardige revalidatievoorzieningen. Daarnaast biedt het hotel alles wat het verblijf voor gasten aangenaam maakt: een restaurant waar met alle diŽten rekening gehouden kan worden, een beautysalon/wellness voor ontspanning, een atelier voor creatieve workshops en entertainment. Gasten houden zelf de regie over hun revalidatie en hun privacy is altijd gewaarborgd.

Schets 1

'Stimulerende Omgeving'

De term klinkt wat zweverig, maar de filosofie van de 'healing environment' of 'genezende omgeving' is zeer duidelijk: een comfortabele, mooie en respectvolle omgeving bevordert het genezingsproces. Daarbij gaat het niet alleen om inrichting en functionaliteit van ruimtes, maar ook om de manier waarop medewerkers zich tegenover de gasten opstellen. Hotelpersoneel en zorgverleners van Zomerdroom Zorghotels krijgen een speciale opleiding 'gastgerichte zorg'. De hotel- medewerkers hebben aandacht voor de zorgafhankelijkheid van hun gasten, terwijl de zorgprofessionals ook over gastvrijheidsvaardigheden beschikken.

Schets 2

Kosten

De volpension dagprijs in een Zomerdroom Zorghotel bestaat uit drie onderdelen:


  • De prijs van de hotelkamer, maaltijden en drankjes
  • De prijs van de geleverde zorg
  • De prijs van de feel good servicediensten

Afhankelijk van de manier waarop een zorghotelgast is verzekerd, is volledige of gedeeltelijke vergoeding van de kosten via de ziektekostenverzekering (basisverzekering en/of aanvullende polis) of de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (zorg in natura /Persoons Gebonden Budget) mogelijk.

Schets 3